ការចាប់ផ្តើមអាជីវកម្មរបស់រដ្ឋកាលីហ្វ័រនីញ៉ាកំពុងតែព្យាយាមបញ្ចុះបញ្ចូលអតិថិជនឱ្យខាំពពួកប៊ឺហ្គ័រដែលមិនមានសាច់។
ក្រុមហ៊ុននេះ មិនអាចយកអាហារបាន ទេចង់នាំយកសាច់ក្លែងក្លាយទៅឱ្យមហាជន។ ផលិតផលហត្ថលេខារបស់វាដែលមិនអាចបំលែងបានត្រូវបានផលិតដោយគ្រឿងផ្សំរួមមានស្រូវសាឡីដំឡូងនិងប្រេងដូង។
ត្រូវបានបង្កើតឡើងក្នុងឆ្នាំ 2011 ការចាប់ផ្ដើមអាជីវកម្មថ្មីនេះបានផ្គត់ផ្គង់ផលិតផលគ្មានសាច់ទៅភោជនីយដ្ឋានជាង 1500 កន្លែងនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក។ ហើយកាលពីខែមុនវាបានពង្រីកទៅហុងកុងដែលជាទីផ្សារបរទេសលើកដំបូងរបស់ខ្លួន។
ក្រុមហ៊ុននេះគឺជាគំនិតរបស់លោកបណ្ឌិត Pat Brown ដែលជាអ្នកជីវវិទូម្នាក់ដែលកាលពីឆ្នាំ 2009 បានចាប់ផ្តើមស្វែងរកមធ្យោបាយដ៏មានមហិច្ឆតាមួយដើម្បីបង្កើតផលិតផលដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិដែលប្រជាជនចង់ជំនួសសាច់។
គាត់បាននិយាយថាសម្រាប់ខ្ញុំការលើកទឹកចិត្តចម្បងគឺផលប៉ះពាល់បរិស្ថានដ៏ធំ [ការបរិភោគសាច់] ។ យើងចង់រក្សាភពដ៏អស្ចារ្យនេះសម្រាប់មនុស្សជំនាន់ក្រោយហើយវាពិតជាមានហានិភ័យខ្លាំងដោយសារតែយើងជឿជាក់ថាវានឹងប្រើប្រាស់បច្ចេកវិទ្យាផលិតកម្មសត្វនិងអាហារ»។
ទាក់ទង: តើតារាសម្តែងម្នាក់បានចេញពីខ្សែភាពយន្តសកម្មភាពដើម្បីដុតនំឃុកឃី
ប្រោនដែលជាអ្នកតមសាច់ដែលធ្លាប់ធ្វើការជាសាស្ត្រាចារ្យនៅនាយកដ្ឋានជីវគីមីនៃសាលាវេជ្ជសាស្ត្រ Stanford ។
បន្ទាប់ពីបានធ្វើការពិសោធន៍អស់ជាច្រើនឆ្នាំមកគាត់និយាយថាគាត់បានបង្កើត "សាច់" ដែលមានមូលដ្ឋាននៅឆ្នាំ 2011 ដោយជោគជ័យហើយ Impossible Foods បានកើតមក។
យោងតាមលោកប្រោនផ្នែកសំខាន់នៃរូបមន្តរបស់គាត់គឺម៉ូលេគុលមួយដែលមានឈ្មោះថា "heme" ដែលជួយផ្តល់នូវរសជាតិឆ្ងាញ់។ វាត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងសាច់ប៉ុន្តែ Brown មានប៉ាតង់លើកំណែដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិ។
ក្រុមហ៊ុននេះបាននិយាយថាការបំភាយឧស្ម័នផ្ទះកញ្ចក់ដែលមិនអាចទៅរួចហ៊ុន Burger គឺទាបជាងអ្នកដែលបានមកពីប៊ឺហ្គឺសាច់គោដីជាទៀងទាត់ប្រហែល 87% បានមកពីសត្វគោ ។
No comments:
Post a Comment